HTML

Linkajánló

fozzunkolaszul.blogspot.com

Címkék

Friss topikok

Uncharted 2, PlayStation3

2009.11.03. 09:10

 Bízom benne, hogy olvasóink előtt ismeretes pl. Indiana Jones neve és az "ő" hihetetlen kalandjai. Mert ez most kérem legalább akkorát robbant, mint a fent említett filmek anno. Épp most vettem ki a lemezt a PS3-ból, de még mindig nehezen hiszem el azt a csodát, amit a Naughty Dog csapat letett az asztalra. Aki játszott az első résszel, az tudja, hogy bár egyike volt az első PS3 játékoknak, mégis, a mai napig nem akadt igazi kihívója..., illetve néhány nappal ezelőttig, akkor jelent meg ugyanis a folytatás. Amit ígértek, hogy közel kétszer annyi teljesítményt fognak kipumpáni a 3d megjelenítéshez a  Cell - RSX duóból, elsőre kissé túlzónak tűnt. Most viszont, hogy már láttam, meg is változott a véleményem, inkább többnek éreztem, persze a pontos számokat csak a készítők tudják...

 

Mi is olyan hihetetlen a második epizódban? Csakúgy mint az első részben, az átvezető jelenetek a játék motorjával készültek, emiatt a játékos soha egyetlen percre sem zökkenhet ki a történetből, ami ismét filmeket megszégyenítő, fordulatos, izgalmas, szórakoztató, khm, szívem szerint még folytatnám, de félek meggyanúsítana valaki azzal, hogy Naughty Dog-os pólót akarok lejmolni. Száz szónak is egy a vége: tökéletes ! Ennél jobb storyline még nem volt játékban, ez biztos. Az ember már a 60%-ától folyamatosan azt érzi, hogy "na most találjuk meg Shamballát...", de nem, ki kell várni a végét, hogy kiderüljön, létezik-e. A lényeget tekintve ugyanis Marco Polo nyomában járva próbáljuk megtalálni ezt a misztikus, a tibeti legendákban élő rejtett királyságot. A dolgunkat ahogy az első epizódban, itt is megnehezíti egy mániákus gyilkos, aki szintén erre a helyre igyekszik, de egészen más szándékkal. Ettől aztán a mi kis kincskereső akciónk egyben a világ megmentését is megoldja egy kalap alatt, ahogy az ilyen történetekben az már megszokott. Sokak őszinte bánatára Drake csajt cserélt, a szőke Elenát, a tűzről pattant riporternőt lecserélte egy fekete hajú, kreol bőrű vadmacskára. Nem szívesen lövök le poént, de senki ne aggódjon, a készítők nem ostobák annyira, hogy egy sok pénzért le-3d-modellezett karaktert kidobjanak a kukába... Tehát igen, Elena fel fog tűnni ezúttal is, de nem tőlem tudjátok!

A karakterek mozgása nagyban emlékeztet az elődre, bár minden bizonnyal csiszoltak az animáción. Új mozdulatok is vannak szép számmal, ilyen pl. a mászás/függeszkedés közben történő lövöldözés. A fegyverek még jobbak lettek, meg élethűbbek a lövések hangjai, a mellettünk elsüvítő és becsapódó lövedékekek pedig még élvezhetőbbé teszik a harci jeleneteket. Ezekből szerencsére bőven akad a játékban, az egyensúlyt az ugrabugrálós részek és a csaták között épp jónak éreztem. Egy dolog frusztrált, a vonatos kezdő mászka részt sajnos kétszer kell teljesítenünk, legalábbis az elejét. Elsőre nagyon látványos, de másodszorra már inkább nyűgnek éreztem. Persze lehet amiatt, hogy az előzetesekben is minduntalan ezt a részt lehetett látni.

Ezen kívül csak pozitívum. A zene, a hangok, a látvány, a történet, az átvezető jelenetek, mind 10 pontot érdemelnek a 10-ből. Hogy ez igaz volt az első epizódra is? Valóban, ez igaz, de volt egy nagy negatívuma is, a multiplayer mód teljes hiánya. Nos, a második rész nem küzd efféle hiányossággal, ugyanis olyan szinvonalú online multiplayer módot rittyentettek hozzá, hogy le a kalappal! Mivel volt belőle demo verzió, ezért erről a dologról nem írok bővebben, gondolom mindenki kipróbálta. Ha egy mondatban kell jellemeznem, "Álmomban nem gondoltam volna, hogy ilyen tuti multit dobnak bele".

A gyűjtögethető relikviák megmaradtak, de pénzünk is van, amiből vehetünk extra dolgokat külön a multi és a single player részhez, pl. fegyvereket, ruhákat, videókat. Úgy érzem, szavatosság tekintetében nem lesz gondunk, a látvány és a minőség pedig magáért beszél. Végre egy újabb játék, ami bizonyítja, hogy a PS3 tulajok igenis jól választottak konzolt, hiszen ilyen részletesség és színvonalas multi mellett a több mint 10 óra single player játékidő kizárólag BluRay lemezen férhet el. Ráadásul az is kiderült, hogy a manapság oly gyakran megjelenő gyenge minőségű produktumok nem a hardware, hanem kizárólag a fejlesztők "érdeme", mert amin az Uncharted2 vidáman fut 60fps-sel, azon minden jelenleg piacon levő játéknak ugyanígy illene futnia!

Végül, mivel nemrég láttam a StarTrek legújabb részét, egy Mr. Spock-köszönéssel zárnám a bemutatót: "Hosszú, eredményes életet" a Naughty Dog csapatnak! Én már most várom az Uncharted harmadik részét. 

A tesztjátékot Szabi barátom biztosította. Köszönöm. 

 

 

szerintünk: (5/5)
Szavazás: (5/5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://playtime.blog.hu/api/trackback/id/tr931491049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása