HTML

Linkajánló

fozzunkolaszul.blogspot.com

Címkék

Friss topikok

Battlefield Bad Company 2, PS3

2011.02.04. 09:39

Hurrá! Már az első rész is kedvemre való volt a demo alapján, aztán a második online beta demója is nagyon bejött. De az ember gyarló és feledékeny, így sosem került az asztalomra egyik epizód sem. Ezidáig!

Mert végre eszembe jutott, hogy a nehezen megszerzett pénzem -amit felelőtlenül kiadtam egy Call of Duty: Black Ops-ért- visszanyerhető, így miután sikeresen áruba bocsátottam, az ára simán elég volt egy BC2-re. Az év legjobb döntésének bizonyult. Azt még el kell áruljam, hogy azzal a beta online demóval csak egy órácskát volt szerencsém játszani, mivel túl későn sasoltam meg a Store-t, így mikor letöltöttem, már csak ennyi volt hátra az időlimitált dologból. Ettől függetlenül arra elégnek bizonyult, hogy megállapítsam, nagyon jól összerakott cuccról van szó. Most, hogy végre mind az online, mind pedig a single player rendelkezésemre áll, méghozzá mindenféle időlimit nélkül, megint ugyanezt a konzekvenciát tudom csak levonni. Ez kérem egy kimagaslóan jó játék.

A kampány mód sztorijának két szóból álló címet tudnék adni, felhasználva a Taxi és a Team America szövegkörnyezetét: Japó TömPuszFegy. Mert bizony egy Japánból származó szuperfegyver körül forog minden, igaz, japánban csak az első küldetésünk játszódik mindjárt a legelején. De az évtizedekkel ezelőtt tőlük eltulajdonított fegyver napjainkban komoly világkörüli útra kényszeríti kis csapatunkat, a sivatagi homoktól a jeges hómezőkön át egészen a bolíviai esőerdőig mindenféle környezetben helyt kell állnunk. A cél a haza (nem a mienk, hanem az övék) megmentése a szuperfegyvertől, mely elektromágneses robbanásával minden elektromos kütyüt földig rombol, és mint ilyen, visszavetné az USA-t a kőkorszakba.

Ahogy azt a Battlefield sorozattól megszokhattuk, különféle járművek irányítására lesz lehetőségünk mind a single, mind a multi módokban. Ez mindig jelentős pluszt adott a játékélménynek. Ezúttal sincs ez másként. Mivel mindenki játszott már szerintem valamilyen fps játékkal online, így most nem állok neki kivesézni a játékmódokat, helyette inkább magasztalom azt, amit kell. Mert a pályák változatosak, és kellően nagyok, a kidolgozottság nagyon látványos, és szinte minden rombolható. Nem is kell gránát, vagy rakéta hozzá, egyes épületek, illetve épület elemek, egy sima gépkarabéllyal darabokra lőhetők. Amikor elszabadul a pokol és kialakulnak komoly tűzpárbajok, baromi látványos tud lenni a dolog.

A vizuális élmény nem minden, szükség van komoly arzenálra, kilokkolható extrákra, különféle class-okra, de ez mind megvan. Ehhez jön még a csodásan kidolgozott mozgás, a remek hangzás, valamint a lagmentes futás. Nekem jelenleg ez a legjobb fps játék PS3-on. Továbbra is kedvelem a CoD Modern Warfare első és második részét, de úgy érzem, ez még őket is felülmúlja.

Mivel pedig a Treyarch nem mostanában lesz képes az Infinity Ward-os fiúktól megszokott minőséget produkálni, így aztán eleve ez lesz az egyetlen egészséges alternatíva még azoknak is, akik amúgy mondjuk a Cod sorozatot esetleg jobban kedvelték. Mert szerintem aki a Black Ops-ért rajongani tud, az rosszul van összerakva.

A jó hír az, hogy tesztalanyunkhoz érkezett egy komoly kiegészítő decemberben, névszerint a Vietnam. Ez annyira kellett már, mint egy falat kenyér (egy nagy adag Nutellával!). Nekem még sajnos nincs birtokomban ez a dlc, de törekszem a beszerzésére keményen. Amennyiben sikerül, rögtön fogok róla itt is írni néhány sort, mert egyrészt biztosan sokan vártak már egy igazán jó adok-kapokra a Vietcong-gal, másrészt az általam eddig látott video előzetesekből az jött le, hogy nem kérdéses meg kell-e venni a cuccot. Naná!

 

A PlayStationNetwork-ről is letölthető két nagyszerű videó, egyik az Operation Hastings nevet birtokolja. Ez egy külön kilokkolható küldetés a Vietnam dlc-ben, melyet az online játékosok különféle csapaterősítő tevékenységei tesznek elérhetővé, mint pl. a gyógyítás, újáélesztés stb. Illetve tettek, hisz már megtörtént a dolog, így aki most beruház a Vietnam kiegészítőre, kapásból tudja a Hastings-et tolni. Érdemes a PSN kristálytiszta HD videóját megnézni, igaz, én is behúztam ide egyet, de ez nem vetekedhet annak a minőségével. Persze ízelítőnek ez is jó.

(A tesztjátékot magam biztosítottam magamnak.)

 

 
Grafika:95%
Zene/hang:95%
Játszhatóság:99%
Fizika:99%
Szavatosság:90%
-komoly grafika
-rombolható tárgyak
-lövedék-gravitáció
-jó single, még jobb multi
-nagy multiplayer terepek
-alapverzióban kevés online pálya
-némi v-sync
 
szerintünk: (5/5)
Szavazás: (0/5)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://playtime.blog.hu/api/trackback/id/tr402636637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wrfare4 2011.08.26. 14:00:39

Én a ps3-on nem tudom elindítani az online módot, pedig csatlakozva van az internethez.

playtime 2011.08.26. 21:24:56

@wrfare4: Üdv az oldalon!

Azt írod, csatlakozik a PS3 a nethez. Talán triviális dolgot kérdezek, de mégis nagyon fontosat. Csak internetkapcsolat van, vagy hoztál létre PlayStationNetwork Account-ot is? Mert ez utóbbi megléte kötelező, enélkül nem tudsz a PSN-hez csatlakozni, így online játszani sem. A PSN Account nem egyenlő a PS3 menüjében bal oldalon található "Users" account-tal, mert az a gépen jelent egy felhasználót (úgy, mint mikor pc-n vagy Mac-en bejelentkezel a felhasználóneveddel), míg a PSN Account egy online felhasználói fiókot jelent.
Fontos volna, hogy erre a kérdésre választ kapjak. Az is érdekelne, hogy amennyiben van PSN Account-od, más online játékok működnek-e gond nélkül(és ez esetben melyek ezek), vagy más játékok sem mennek. Kérlek ha lehet válaszolj ezekre, mert csak így tudjuk kizárni a lehetséges hibák nagyobbik részét.
Köszönöm.
süti beállítások módosítása