HTML

Linkajánló

fozzunkolaszul.blogspot.com

Címkék

Friss topikok

God of War Collection

2010.04.28. 10:15

Örömmel jelentem, hogy a PS2 fanok, közűlük is főként a God of War fanatikusok, de még inkább azok, akik az imént felsorolt tulajdonságokon kívül még egy PlayStation3-mal is rendelkeznek, no ők igazán boldogok lesznek 2 napon belül. Miért, miért!? Azért, mert végre Európában is kiadásra kerül az USA-ban már nagy siker aratott God of War Collection!

 

Sőt, hogy tovább borzoljam a kedélyeket, ezzel együtt jelenik meg a God of War Trilogy is, mely a már említett Collection-ön kívül tartalmaz egy nem elhanyagolható GoW3-at is! Mindez 50GBP áron, ami nagyságrendileg 15000 Ft. De mi a szösz az a Collection? Nagyon egyszerű, nem más, mint a PS2-ről már jól ismert God of War első és második epizódja. Nagy kaland, Fat PS3-on simán fut a PS2 verzió? Igen, ez nem is kérdéses, DE ez nem simán az eredeti, mert fogták, és felskálázták HD-re! Természetesen nem egy teljes PS3 újrafejlesztésről van szó, csupán egy elég hatásos fazonigazításról. Hogy mennyire néz ki jól? NAGYON! Főleg a 2. rész, ami már PS2-n is kiverte a biztosítékot.

Meg merem kockáztatni, jó pár eredetileg PS3-ra írt cucc meghajolhat a 2. epizód remake-je láttán! Sajnos a képek nem fogják soha átadni a teljes látványt, de aki teheti, nézze meg valahol, ha nem akarja csupán az én szavam alapján megvenni. Ez a játék -mit játék, két játék(!!)- kérem minden tekintetben méltó újrateremtése az első epizódoknak.

Most persze kezdhetném taglalni, miről is szól a GoW sorozat, de minek? Aki tudja, úgyis tudja, aki meg nem tudja, a képek alapján valószínűleg máris kedvet kapott. Azért dióhéjban néhány mondatot mégis elejtenék. Adott egy félisten, bizonyos Kratos, aki kemény, mint az orosz tél és aki nem elég,hogy folyton mérges, de még a faterral is haragban van, meg a többi istennel stb.. Igen kérem, ez a görög mitológia kőkeményen. Hogy most nézte meg a tisztelt olvasó moziban a Clash of the Titans-t? Nagyon jó! Akkor már képben is vagyunk, legalábbis a nevek tekintetében. A főmufti bizonyos Zeusz, a pacinak szárnya van, repülni is tud és Pegasus-nak hívják, az emberek nyomorognak, a félistenek harcolnak... Eddig a GoW is stimmel. Mi van még? Hegy méretű titánokkal való harci foglalatosság, emberek és hasonló alantas lények kettétépése és más módon történő megnyomorítása. Szadizmus felsőfokon! Mire jó? Semmire, de akkor sem lehet letenni a kontrollert. :)

Ami még roppant fontos, hogy a játékok trófea támogatást is kaptak, ami bizony néha inkább hátrány, mint előny, de nem ebben az esetben! Az ilyen játékok bizony nagyon igénylik a trophy feature-t. A lemez egyébiránt természetesen BluRay ahogy azt már PS3-on megszokhattuk, és indítás után egy menü fogad minket, ahol a két epizód közül választhatunk, illetve van még Credits és Bonus tartalom is, mely utóbbit trükkösen az XMB Video menüjében tekinthetünk meg. Annyit meg kell még jegyezni, hogy mivel PS2-ről származnak a kicsikék, emiatt ha egyik epizódot elindítjuk, nem lehet a menühöz visszatérni, csak kilépve és újraindítva a játékot. Ez természetes, hisz a PS2-ben nem volt XMB és hasonló dolgok. A mentési pontok maradtak ugyanúgy mint az eredetiben, a tartalom illetve story nem változott, csak a felskálázott grafika néz ki nagyon de nagyon ütősen!

Kedvcsinálónak ennyi, remélem sokan megkockáztatják, mert egyrészt PlayStation exclusive játékról van szó, másrészt lehet nosztalgiázni, ugyanakkor minden tekintetben tökéletes és modern hatást kelt egy szép nagy HD felbontású LCD tv-n. Aki teheti, mindenképp a trilógiát vegye meg, mert ez ár/érték arányban a legjobb választás, ráadásul így mindhárom epizód egy helyre kerül. Végül álljon itt egy kép a 3. epizódból -ami szerintem mindent torony magasan lealáz konzolon és nem konzolon egyaránt-, valamint egy nagy igazság: Minden, amit Chuck Norris-ról hittél valójában Kratos-ra igaz! Ez nem vicc! Jó gyilkolászást minden félistennek!

szerintünk: (5/5)
Szavazás: (0/5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://playtime.blog.hu/api/trackback/id/tr641957551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása