HTML

Linkajánló

fozzunkolaszul.blogspot.com

Címkék

Friss topikok

Kongó Krónikái: A hülye majom, a Darts és a Lufik

2009.01.15. 08:18


Nézd már a hülye majmot, dartsozik a lufikkal! Hogy mi? Lufi és Darts? Ez állat, ezt ki kell próbálni!
Melyikünkben ne bujkálna néha a kisördög, hogy milyen remek és aljas gaztett lenne kisgyerekek lufiját kidurrantani egy gombostűvel? Na kérem Hölgyeim és Uraim! Itt a remek alkalom, durrantsuk lufikat! Segítségünkre lesz ebben Afrikából menekült szõrös pajtásunk: KongóKarcsi és a More Bloons c. flashremek.

Jó, jó... igaz. Talán annyira nem is remek, meg ez sem fog szerepelni a grafikai Top10 -ben, de vajon kell ez ide? Hisz milyen poén 80-100 lufit kidurrantani néhány darts segítségével, nincs igazam?

KongóKarcsi egy kis platformon áll a kék égben, mögötte úszkálnak az ultrarealisztikusan megrajzolt bárányfelhők. A kis majom kezében egy darts és várja, hogy az egér segítségével célozz és határozd meg a dobás erõsségét, majd lőj! Hogy mit is? Ha nem hangzott volna el elégszer: A LUFIKAT! Amivel tele lesz a képernyő. Érted? Teliképernyőőő LUFIK!!! Hatalmas színáradat, feszülésig teli levegővel, s mind arra vár, hogy élvezettel durranjon szét. De szép is az élet.
Az már szinte mellékes, hogy minden pályán csak adott számú darts áll rendelkezésre, ahogy az is, hogy a következő pályát csak úgy tudjuk elérni, ha kiírt mennyiségű lufit kilőttünk. Ráadásul egyre nehezedő pályákkal fog meggyûlni a bajunk. (Már nem is olyan szép az élet...)

Azt is meg kellene talán említeni, hogy vannak a lufik közt olyan elemek, amik nagy segítségünkre lesznek, vagy épp ellenkezõleg - tönkre teszik a játékunkat. Például amit a séf ajánlani tud: kék lufi, benne kétélû lézerkard. Ezt kidurrantva Darth Maul féle lézerkard jelenik meg, és a mellette levõ lufikat kilyukasztja, ahogy nyílik a penge.
Van még rózsaszín+gombostű lufi -> minden irányba gombostűket lő. Piros lufi+bomba... khm, most ezt is magyarázzam? Igen, nagyot robban és körülötte mindennek annyi.
De számos elborult ötlettel találkozhatunk még, gumifal, zuhanó tüskés golyó, extra dartsok...
A csúnya rossz dolgok között pedig a lufikat fagyasztó lufi (ezt nagyon fogjuk utálni), acélfal...

Figyeljünk oda a fizika törvényeire, a darts lefelé húz. Ráadásul az elején még könnyű lesz a dolgunk, de amikor már folyamatosan acélfalba lövünk, vagy épp hajszálpontosan kell elkerülni a fagyasztó lufit, mert mögötte a bombát kell lelõni, na akkor rájövünk, hogy nem elég élvezni a lufik durranó hangját. Tehát kis ügyesség, minimális agyalás nem árt.
Azoknak sem kell aggódniuk, akik csak a pályákat szeretnék kipróbálni, s nem a rekordokra utaznak, hiszen a pályaválasztásnál, ha kipipáljuk az Unlimited Darts Mode-t, akkor értelemszerûen végtelen számú darts áll majd rendelkezésünkre, azzal a feltétellel, hogy egy deka pontot nem kapunk a pályák után.
Pályeépítő-mániákusok is kedvükre építhetnek új szinteket, csak a fejlesztõk honlapján kell megtalálni a megfelelõ részt ehhez.

Be kell valljam, ez nem az elsõ eset, hogy KongóKarcsival találkozhatunk. Első részében, a Bloons-ban is ő szerepelt, csak ott egy fokkal könnyebb pályákon, kevesebb extrákkal. Grafikailag, életérzésileg azonban minden azonos a folytatással. Csak ahogy a cím is mutatja: Több lufi, több extra, és nehezebb pályák.

Hogy is fejezhetném be... Még mindig a cikket olvasod? Én már vagy 1000 lufit lőttem volna apró cafatokra. Nem mész játszani, de rögtön! :-)

szerintünk: (5/5)
Szavazás: (0/5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://playtime.blog.hu/api/trackback/id/tr67878933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása