HTML

Linkajánló

fozzunkolaszul.blogspot.com

Címkék

Friss topikok

Ferrari Gt Evolution Lite

2010.10.22. 09:00

Egy ágaskodó fekete paripa, háttérben pedig a Maranello városát jelképező sárga címer. Egy álom, mely csak nagyon keveseknek adatik meg egy emberöltő alatt. Éppen emiatt nem lehet soha mellőzni ezt a csodálatos múltú márkát. Aki látta a Discovery Channel filmjét, melyben a gyárat mutatják be, az nagyon jól tudja, náluk nem csak szlogenek vannak, hanem azok mögött a tartalom is megvan.

Szerencsére az AppStore is kapott egy remek alkotást, melyben a pacis járgányokat hajthatjuk kedvünkre. De mivel ez egy Lite verzió, a gépek sora kimerül a 430-as típusban. A játék indítása után egy csodaszép autó mégcsodaszebb hátsójában gyönyörködhetünk, aztán a főmenü köszönt minket a szokásos menüpontokkal. Persze szintén a demo verzió miatt csak egyféle játékmódot próbálhatunk ki, ami nem más, mint a Quick Race . Előtte azonban nem árt belátogatni az Options-be, és megtenni a számunkra megfelelő beállításokat. A legfontosabb az autó beállítása menüpont, ahol a kontroll sémát is meghatározhatjuk, ami lehet a számomra autós játékok esetében elfogadhatatlan egyensúly érzékelős fajta, illetve két használhatóbb, a képernyőérintős és a kormánykerekes. Az előbbi esetén a képernyőt kell a kanyarodási irány felőli oldalon megérinteni, a másiknál pedig egy kormánykereket kell forgatnunk. Beállítható a folyamatos gyorsítás is, mely szerintem szintén bukás, aki nem akar gázpedált tiporni, az minek játszik autóversennyel... Aztán van még egy Settings nevű opció is, mely a Dynamic illetve Custom beállítást kaphatja. Ez nem más, mint a különféle vezetést segítő rendszerek beavatkozási foka. A dinamikus egy előre beállított séma, melybe verseny alatt is belepiszkálhatunk, a custom esetén pedig mindent mi lőhetünk be előre, ahogy tetszik. Kormányzást segítő elektronika, E.S.P., A.B.S., illetve T.C.S., mind-mind csupa autós szakszó, de úgy érzem nem kell a megmagyarázásukkal fáradnom, hiszen manapság már szinte mindenki ismeri ezeket a napjainkra már egyre inkább alapfelszereltséghez tartozó dolgokat. Amennyiben kivégeztük az Options menüpontot, irány a verseny!

 

Sajnos (?) csak (?!?) egy Ferrari F430-as gépcsodát vihetünk harcba, de a végleges verzióban már nagyon komoly a pacis repertoár. A megfelelő szín kiválasztása után indulhat az aszfaltolvasztás. Amennyiben a Dynamic beállítást választottuk, csak meg kell érintenünk a képernyő közepét, és máris bejön egy kör alakú kapcsolótábla, melyen a fentebb már említett dolgokat állíthatjuk be. A kamera ikon a nézeteket váltja, a mellette levő kormány ikon pedig az autó beállítási menüjét hozza elő. Az M feliratú ikon pedig az ingame menüt működteti. A képernyőn továbbá látható a térkép, a helyezésünk, idő és körmérő, fordulatszámmérő, sebességmérő, valamint a pedálok és a kormány beállítástól függően. Behúztam ide egy videót, ezt most épp a YouTube-on találtam. Akárcsak a screenshot-ok, úgy a videó is a full verzióról készült, de ez jelen esetben szerintem nem probléma.

 


Végre megérkeztünk a tényleges játék bemutatásához. Az autós játékok esetén mindig sarkalatos pont a grafika életszerűsége, illetve a képfrissítés gyakorisága és stabilitása. Nos, a grafika minősége egyszerűen lenyűgöző. Sok Ps2 játék megirigyelhetné. A frissítési ráta is teljesen korrekt, de néha vannak nagy döccenések, melyek szerintem a textúrák menedzselésével kapcsolatosak. Ettől eltekintve a grafikai vonal kiválót érdemel, ennyire látványos pályát még nem láttam a régi iPod Touch-on. A hangokkal is nagyon rendben vagyunk, a Ferrari hangja szerencsére megfelelő tónusban muzsikál, és az effektek is jók. A menü alatt hallható zene is remek darab. Az irányíthatóság csillagos ötös, hiszen a szájíz szerinti séma kiválasztásával mindenki megfelelő kontroll felülethez juthat és külön dícséretes, hogy nem próbáltak egy nekik tetszőt ránk erőltetni. A játék végén nem kell a menüig viszakoznunk, rögtön újra tudjuk indítani a versenyt, de akár visszajátszást is nézhetünk a futamról. Ennél többet senki ne várjon ingyenesen! Az egyetlen gyenge pont a fizika, de könyörgöm, sima 2G-s készüléken is futnia kell, ahhoz képest pedig teljesen rendben van, A gameloft játékai ismertek a jó minőségükről, szerencsére ezalól az aktuális darab sem kivétel. A végleges verzió rengeteg plusz dolgot tartogat, de hogy valaki azt veszi meg, vagy csak a Lite verzióval múlatja az idejét, mindenki a pénztárcája alapján eldöntheti. Kihagyni viszont vétek. Jelenleg sajnos még nincs Retina Display-t, illetve iOs4-et kihasználó verzió, de remélem hamarosan megérkezik egy update formájában...
Aki ki szeretné próbálni, az ingyenes verziót ltöltheti itt: Ferrari Gt Evolution Lite
Aki inkább a full verzióra kíváncsi, megvásárolhatja az AppStore-ból 0.79 Eurós áron itt: Ferrari Gt Evolution

 

 
Grafika:95%
Zene/hang:90%
Játszhatóság:90%
Fizika:70%
Szavatosság:83%
-csodás grafika
-jó hangok
-többféle kontroll séma
-2G-n is gyors
-Ferrari :)
-néha bedöccen a frissítés
 
szerintünk: (5/5)
Szavazás: (0/5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://playtime.blog.hu/api/trackback/id/tr142370740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása