HTML

Linkajánló

fozzunkolaszul.blogspot.com

Címkék

Friss topikok

Galcon Lite

2010.04.23. 15:16

Most következzen egy kiváló példa arra, hogy minimál grafikával is lehet olyan játékot alkotni, melynél folyamatosan azt érzi az ember, ez így tökéletes.

Kell egy remek alapötlet, letisztult kezelőfelület, nem túl tolakodó hangok és egyszerű, funkciónak alárendelt grafika. Ezeket a tulajdonságokat már bizonyára más játékokban is tetten érhettük, de mindegyiket egyetlen helyen csak nagyon ritkán. Apró dolognak tűnhet, hogy a fent leírtak közül egy hibádzik vagy sem, de ez döntheti el, függőséget okozó játék a végeredmény, vagy csak játszogat vele az ember.

Na jó, biztos baromi jó lehet, mondhatják joggal kedves olvasók, de most már jó volna tisztázni, mi a csudát kell csinálnunk. Rendben, elárulom, és egyetlen mondat elegendő lesz hozzá. Egy bolygóhalmaz egyik planétájáról kiindulva kell ellenfelünket megsemmisítenünk. Bővebben is kifejtem, mert ettől még senki sem fog AppStore-t ragadni. Tehát, a képernyőn látunk számos bolygót, amelyik zöld, az a mi bázisunk. Ellenfelünké sárgás színű. A többi szürke színű planéta pedig semleges. A jobb alsó sarokban egy százalékjel és előtte egy szám. Erre bökve, majd balra és jobbra húzva ujjunkat ezt a számot növelni illetve csökkenteni tudjuk 25 százalékos lépésenként. Hogy megértsük ennek a jelentését, ismernünk kell az irányítást.

Minden égitest alatt egy szám látható. Ezek mutatják a bolygó pillanatnyi harci potenciálját. Ennyi harci egység kell az elfoglalásához. Ha egy bolygót elfoglalunk, legyen az akár semleges vagy ellenséges, annak színe zöldre vált, és az ott termelődő egységek is a mi egységei nk lesznek. Igen, minden valamelyik fél által birtokolt bolygó harci egységeket produkál, méghozzá a bolygó méretével arányosan. Vagyis a legjobb a játék elején mindjárt egy nagy, de kevés harci potenciállal rendelkező planétát elfoglalnunk, majd a következőt a tornasorban és így tovább.

Az irányítás egyszerű. Tap a saját bolygóra, majd tap a célbolygóra, de úgy is jó, ha drag and drop módszert alkalmazunk. Ekkor rögtön apró űrhajók indulnak a parancsnak megfelelően. Itt jön képbe a százalékos dolog. Ugyanis ez a szám határozza meg, hogy ilyenkor a kiindulási bolygón rendelkezésre álló egységek hány százaléka indul harcba. Így talán kicsit furcsának tűnhet, de aki kipróbálja, látni fogja, hogy nagyon egyszerű és mégis meglepően szórakoztató. A már úton lévő egységeinket bármikor átvezényelhetjük, csak húzzuk őket az új célpontra. Aki kedvet kapott a Lite verzióhoz, letöltheti innen: Galcon Lite

A Lite verzió termésetesen ingyenes, a full verzió pedig 2.39 euróért kapható az AppStore-on. Mindenki eldöntheti a Lite verzió kipróbálásával, megéri az árát, vagy sem. Szerintem mindenképpen.

szerintünk: (5/5)
Szavazás: (0/5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://playtime.blog.hu/api/trackback/id/tr761945653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása