HTML

Linkajánló

fozzunkolaszul.blogspot.com

Címkék

Friss topikok

Fizikaóra + rajzszakkör

2009.01.10. 00:22

Örömmel köszöntünk mindenkit az első játékajánló alkalmából! Mindjárt elsőként egy nagyon szórakoztató játékot mutatunk be Nektek. A játék címe: Gravity Master. A lényege, hogy egy golyót kell mozgásra bírnunk, melynek segítségével össze kell gyűjtenünk a képernyőn található összes pörgő objektumot. Ez eddig nem is volna nagy szám, ha nem úgy kellene a golyót mozgásra bírnunk, ahogy...

Ugyanis az egér segítségével a képernyőre rajzolt objektumok az egyetlen kontroll lehetőségünk, vagyis ha a golyót meg akarjuk állítani, egész egyszerűen egy akadályt kell rajzolnunk az útjába, ha pedig meg akarjuk mozdítani, akkor egy fölé rajzolt objektum -mely elkészülte után ráesik- lehet hasznos számunkra. Varázsceruza 2000 :)

A játék nagyon korrekt fizikát használ, aki kedveli az ilyen játékokat, az napokat fog ülni előtte, aki nem, annak is érdemes megnézni, mert annyira letisztult és jól átlátható, hogy mindenképp megérdemel egy esélyt. A screenshot elég jól mutatja a külalakot, de ezt mozgás közben kell látni!

Minden pálya elején elindul egy pontszámláló, amely az idő múlásával egyre csökkenő értéket mutat. Ezenkívül ha törlünk egy már elkészült objektumot, azért 10 pont büntetést kapunk. A pálya végső pontszáma tehát az igénybe vett idő, és a törölt objektumok számától függ. Az objektumok elkészítéséhez csak le kell nyomni a bal egér gombolt, és lenyomva tartani egyészen addig, míg az egér mozgatásával el nem végeztük a rajzolást. Felengedéskor az objektum beilleszkedik a játék fizikai világába, vagyis eldől, leesik, lecsúszik, de ami a lényeg, hogy kölcsönhatásba lép a pálya többi elemével és a golyóval. Az objektum lehet zárt, de nyitott is. A zárt objektumokat a fizika tömör testként értelmezi, melyek súlyosabbak. Néhol ez nagyon fontos szerepet kap a játékban, például ha a golyót egy mérleghinta segítségével kell fellőnünk egy platformra. A már megrajzolt objektumok törlése úgy történik, hogy a bal gombbal rákattintunk az objektumra. A játék 24 pályát tartalmaz, és ezek aztán mindenféle furfangos megoldásokat igényelnek tőlünk a sikerhez. A pontozási mód jól kigondolt, ez is sokat dobhat a játék élettartamán. 

Funkcióbillentyűk: Pause (Space vagy P), Restart (Enter, R, vagy Ctrl), Hangerő(S,V, vagy M)

szerintünk: (5/5)
Szavazás: (0/5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://playtime.blog.hu/api/trackback/id/tr14868514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása