HTML

Linkajánló

fozzunkolaszul.blogspot.com

Címkék

Friss topikok

Erik, a tülkös sisak meg a jégcsákány.

2009.03.02. 10:00

Mi a recept, ha bajba jutott vikingeket kell a jég fogságából kimenteni? Bizony-bizony, kell egy viking hajó, olyan igazi sárkányfejes. Kell még egy tehetséges "jégszobrász", ez lenne a játékos ugyebár. Na és persze semmit sem ér az egész, ha Erik, lobogó vörös hajjal, az elmaradhatatlan sisakjával, és egy hatalmas pörölykalapáccsal nem állna a fedélzeten, dacolva a zord időjárással. Ha ezek rendelkezésre állnak, akkor minden bizonnyal böngészőnk ablakában már fut az Ice Breaker. Ez esetben rebegjünk el egy gyors imát Odinhoz, és nyomjunk a Start-ra.

Sok igazán eredeti játékötletet lehet felfedezni a flash alapú játékok közt, de azt hiszem, ez mindenképpen az élvonalba tartozik.

Miről is van itt szó? A dolog rendkívül egyszerű. A jég fogságából kell kimentenünk viking bajtársainkat, méghozzá olyan módon, hogy kizárólag az egér segítségével húzott vonal-szakaszokkal elvágjuk a jeget itt-ott-amott, természetes mindezt úgy, hogy kedvenc vikingünk a hajónkba essen és lehetőleg ne mellé... Ez ugye nem tűnik túl eredetinek. Valóban, de rögtön megváltozik a véleményünk, ha 2-3 pályát végigjátszottunk. Telis tele jobbnál jobb feature-ökkel.

Csak párat említenék meg: Forgáspontokkal rögzített jégdarabok, melyek a fizikai törvényeknek megfelelően tevékenykednek, feltéve hogy a felfüggesztési pontokat egy kivételével elválasztjuk a jégtől. Fából készült platformok, melyek elvágható kötelekkel vannak felfüggesztve sziklához, vagy jéghez. Vannak olyan jégtömbök, melyek sötétebb színűek, és hozzájuk érve a kis vikingünk rögvest halálra fagy, de van olyan jég is, mely enyhén rózsaszínes árnyalatú, és elvágásakor a vágási felületre merőlegesen gáz szabadul fel, vidáman pöfékelve a buborékokat a levegőbe, ugyanakkor lökhajtásos repülőgéppé alakítva a jégdarabunkat. Természetesen a felsorolás korántsem teljes, de nem lenne okos dolog, ha elvenném a kedvet kapott játékosoktól a felfedezés izgalmát. Végezetül kitérnék a grafikára és a zenére/hangokra. A  grafika aranyos, a zene pedig egyenesen remek. A hanghatások is tökéletesen illenek a játék összképéhez. Jól eltalált ötlet, korrekt kivitelezés, szórakoztató játékmenet, gondolkodásra serkentő feladatok. Ha csak pár perced van, ki se próbáld, mert nem lehet abbahagyni...

szerintünk: (5/5)
Szavazás: (0/5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://playtime.blog.hu/api/trackback/id/tr43973244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása