HTML

Linkajánló

fozzunkolaszul.blogspot.com

Címkék

Friss topikok

Jungle Crash Land avagy leszállnék...

2010.01.26. 11:24

Ismét valami új, egy rendkívül divatos kategória... Ideje már, hogy megejtsük első iPhone / iPod Touch tesztünket. Talán nem a legérdekfeszítőbb példányt sikerült kiválasztani, de mindent el kell kezdeni valahol. Fontos kritérium, hogy olyan játékok tesztje jelenjen meg itt, melyek rendelkeznek ingyenesen letölthető Lite verzióval, hacsak nem eleve ingyenesek.Ennyi bevezető után csapjunk a lovak közé! A játékgyártók márpedig sosem fogynak ki a jobbnál jobb ötletekből! Kiváló példa erre a Jungle Crash Land, melyet az Apple AppStore -járól tölthetünk le. Ráadásul most egy előre nem tudható ideig ingyenesen férhetünk hozzá. Mi meg is tettük és bizony nem bántuk meg.

A feladat egyszerű, egy kis légcsavaros repülőgépet kell sikeresen lejuttatnunk az égről, de úgy, hogy mi nem tudjuk a gépet irányítani. Állj, állj, állj! Mielőtt valaki orvosért kiáltana, tisztázom a dolgot. A gép balról jobbra repül át a landscape tájolású és végtelenített képernyőn. Amint kiér a jobb oldalon, máris visszatér balról. De itt jön a duplacsavar! Minden átrepülést egyre kisebb magasságban végez el. A játék ettől még nem lenne túl izgalmas, de szerencsénkre mindenféle akadályok állnak az utunkba. Pálmafák, vagy sziklacsúcsok, egyre megy, le kell bombáznunk, máskülönben a landolás végkimenetele meglehetősen egészsègtelen lesz. Bombáink száma korlátozott, ledobásukhoz mindössze meg kell érintenünk valahol a képernyőt. Az akadályok minden találattal egyre alacsonyabbak lesznek, míg végül teljesen eltűnnek, szabaddá téve az utat a leszálláshoz.

A megmaradt bombák plusz pontokat érnek. A pályákon néha akadnak lebegő kis korongok, rajtuk egyértelmű jelekkel, melyek az adott upgrade funkcióját jelzik. A fel, illetve lefelé mutató nyíllal jelöltek a repülési magasságunkat befolyásolják a jelzett irányban. A jobbra, illetve balra mutató nyilat ábrázolók a gép sebességére fejtenek ki hatást. A bombával jelöltek pedig a lőszertartalékunkat hivatottak feltölteni. Ha valamelyik upgrade szükségessé válik, egyszerűen repüljünk neki, vagy találjuk el egy bombával. A bombáink ilyenkor aktiválják az upgrade-et, de nem robbannak fel, hanem tovább zuhannak, így ügyesen célozva akár spórolhatunk egy bombát, sőt akár egy bombával több upgrade is felvehető. Vannak pályák, ahol nincs esélyünk az akadályok megsemmisítésére, ehelyett a megfelelő időben kell kidobnunk az összes bombánkat, mert nagyon fontos tudnunk, hogy ekkor a gép mindenképpen megkezdi a leszállást. Azt sem szabad kihagyni, hogy a pálmáknak csak a lombjai jelentenek veszélyt, azok alatt már le lehet szállni. Aztán később légballonok nehezítik a dolgunkat, szerencsére a fegyverünk hatásosnak bizonyul ellenük.

Végezetül pár szó a játékmódokról: A Challenge módban egy-egy szituációt kell megoldanunk a lehető legtöbb pontot gyűjtve. Az Arcade módban sorban jönnek a pályák, megyünk amíg bírunk, toplista stb... A Star pilot tulajdonképpen egy mini játék, légballonok közt repülve kell kis csillagokat gyűjtenünk. Magasságot nyerni úgy tudunk, hogy ujjunkat a kijelzőn tartjuk a szükséges ideig. Még sokat lehetne írni, de mivel ez egy kedvcsináló, nem kell mindent kivesézni itt. Igyekezzen mindenki beszerezni ezt a remek kis játékot, főként amiatt, hogy jelenleg még ingyenes. Aki kedvet kapott, itt érheti el: Jungle Crash Land

szerintünk: (5/5)
Szavazás: (0/5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://playtime.blog.hu/api/trackback/id/tr611700634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása