HTML

Linkajánló

fozzunkolaszul.blogspot.com

Címkék

Friss topikok

JÖJj velem, vár a Jó Öreg Játékok…

Címkék: honlap retros
2010.03.06. 11:00


Már régen terveztem, hogy ezt az oldalt be kell egyszer mutatnom. Az embereknek ismerniük kell. Olyan nincs, hogy egy játékos figyelmen kívül hagyja. Ilyen figyelmességet, ilyen kuriózumot nem minden sarki közértben kapunk.
Csupán egy kis nyitottság kell a régi PC játékok felé, egy kevéske pénzmag (+ a hozzávaló bankkártya), s a végén egy csipetnyi angol tudás, you know? Ha ez megvan, esélyed van rá, hogy egy régen elvesztett kedvenc játékod egyikét itt megleled, s újra beszerezheted, működő állapotban, ráadásul extrákkal megspékelve. Na erről szól röviden a gog.com honlapja.

A Good Old Games (gog)  pár éve tűzte ki célul, hogy a forgalomban már rég nem kapható játékok közül megpróbálja a legjobbakat újra elérhetővé tenni, megfelelő támogatással, frissítéssel, hogy működjön a mai kor gépein is, s ne csak egy *blimm* hangjelzés kíséretében felugró hibaüzenettel záruljon a nosztalgia-kalandunk.

A cél teljesítve lett, s a gépezet csak zakatol tovább, és megy, és száguld, és mára a csillagos ég lett a határ. Szinte minden héten tudnak új alanyt tenni a kínálatukba. Kellemes meglepetés, hogy bizonyos „ősleletek” mellé sikerült olyan extrákat mellékelniük, mint az eredeti térképek, kézikönyvek, a játékok zenéje és egyéb extrák. Persze nem mindenhez, de azért a legtöbb alkotás mellé jár valami kis apróság, amitől egy rajongó szíve hevesebben képes verni.
Emellett folyamatosan figyelnek az igényekre, nem hanyagolják el a panaszleveleket sem. Igyekeznek sűrűn, valamilyen akcióval kedveskedni, hétvégi akciókkal bombáznak, stb.

Ezek után azt hiszem, meg sem kell említenem azt, amit a főoldalról is leolvashatunk: Igen barátiak az árak, még egy ’80 -as évekből szabadult remekmű is tökéletesen fut az XP vagy Vista rendszerünkön, és hogy mentesek a másolásvédelemtől.

Az oldal gondozóitól szinte átérződik a játékok iránti szeretetük és törődésük. Bár többségben a régi, PC –s játékokkal foglalkoznak, ők is haladnak a korral, így a ma divatos szokásoknak megfelelően Twitter –en is követhetőek tetteik vagy akár a Facebook -on. Youtube csatornán is garázdálkodnak, ha valakinek nem lenne elég a screenshot gyűjtemény egy adott címhez.

Persze a fintorgók mondhatják, hogy minek ez a felhajtás, hiszen bármelyik régi játékokkal foglalkozó oldalról letölthetnénk a kedvenceinket. Hát nekik üzenem, hogy sok sikert! Ez itt nem warez, nem lejárt cucc, amihez majd még ezt + azt kell letölteni, hogy működjön. Aztán jönnek a hibaüzenetek, s a hozzá járó nagy kérdés: „Vajon miért nem megy ez a régi vacak az én csúcsszuper gépemen?”
Nem, kérem szépen! Itt van egy garantáltan könnyen letölthető és telepíthető program, pár lépésben megoldható vásárlás olyan címek között, amik egészen a ’80 -as évektől a 2000 -es évekig születtek, és a garancia, hogy működni is fog.

Vagy csak az én szívem dobbant meg, mikor megláttam régi nagy kedvenceim, amiről tudtam, hogy ez végre nem egy crackelt, kifagyós verzió? És csak az én szemem csillant fel, amikor a játékhoz még a zenéjét is külön megkaptam?
(Csak egy apró példa: a Martian Memorandum –ot sokszor vadásztam, kerestem az internet kusza világában, de akárhol találtam, csak olyan változatok voltak, amik kifagytak a videó-telefonálós résznél. Amit viszont itt letöltöttem, simán vitte a masinám, sehol egy fagyás vagy probléma, nem igényelt extra emulátorokat, megtanulási időt…)

Így tehát elmondhatom, hogy aki csak kicsit is rajongott fiatalabb korában valamelyik játékért, de a korongja már rég elveszett, működésképtelenné vált, vagy egy haver lenyúlta és „elfelejtette” visszaadni az évek során, annak érdemes egy kis időt szánnia, s körülnéznie ezen a portálon.

Remélem megtaláljátok, amit kerestek!

szerintünk: (5/5)
Szavazás: (0/5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://playtime.blog.hu/api/trackback/id/tr91812643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása