HTML

Linkajánló

fozzunkolaszul.blogspot.com

Címkék

Friss topikok

Alien Breed, PlayStation3

Címkék: lődözős
2010.11.17. 09:00

Miért van az, hogy amikor egy jobb játékot mutatunk be, gyakran, talán túl gyakran is említjük meg a retro elődöket. Valószínűleg azért, mert egyrészt vagyunk annyi idősek, hogy megélhettük a modern számítástechnika hajnalát jelentő mérföldkövek, mint a C64, vagy az Amiga tündöklését, másrészt pedig az akkori minőséghez hozzászokva kritikusabban tekintünk egy-egy alkotásra.

Ismét itt egy régi klasszikus újjászületése, már megint egy Amiga siker felelevenítése. Egy felülnézeti lövölde volt, az akkor elérhető legjobb grafikával, jó kis Aliens beütéssel. Hogy mennyire komoly dolog volt már akkor, azt jól mutatja, hogy volt shop, vásárolhattunk fegyvert, lőszert, különféle felszerelést, sőt a fegyvereket fejleszteni is tudtuk. Később jött az AGA verzió, Tower Assault néven, minden 'zerkettes tulaj örömére. Nekem személy szerint ez utóbbi és a Special Edition voltak a kedvencek 2d-ben, míg a 3d verziók közül az elsőt szerettem leginkább. Merthogy jött két epizód FPS stílusban, melyek jók voltak, de komolyabb gépet is igényeltek.

Most itt a PlayStation 3 verzió, szintén 3D-ben, de ezúttal TPS stílusban. Kíváncsian nyomtam X-et a Demo ikonján. Első félelmem rögtön igazolást nyert, gondoltam, hogy az eredeti játék szörnyeit nem fogják 3D-ben kierőlködni, helyettük valami bogárszerű figurákat kell öldökölnünk. Amolyan "őskori pókszörnyezeteket". Aki nem ismeri az eredetit, annak nem fáj, de a többieknek nagyon! Sajnálatos módon a bogárkáink elég sablonosan bukkannak fel, és nincs semmi változatosság, kaptafa hegyek. Kár! Na persze, ettől még jó a játék, csak más címmel kellett volna kiadni. A fegyverek elég jók, megvan a terminál is, ami tulajdonképp a shop, akárcsak az eredeti epizódokban. Az irányítás sem rossz, hangok, effektek is oké, csak azok a potrohos férgek ne volnának. Elrontják az egészet. Hangsúlyozom, ez csak a demo, előfordulhat, hogy a játék későbbi részében előkerülnek kedvenc fekete mumusaink. Ha viszont ettől eltekintünk, a játék simán megérdemel egy jó értékelést. Mert a hangulatra semmi panasz nem lehet, sok a sötét sarok, ahol azért valamivel váratlanabbul támadnak ránk a dögök. Semmiképp nem lesz a kedvencem Ps3-on, mégkevésbé a teljes sorozatból, de nem rossz, alapjában véve ígéretes kezdés az új platformon. Remélem jön folytatás, amiben jobban visszanyúlnak a gyökerekhez.

 
Grafika: 90%
Zene/hang: 85%
Játszhatóság: 92%
Fizika: 80%
Szavatosság: 70%
- ALIEN BREED :)
-sablonos játékmenet
-az eredetire csak halványan emlékeztet
 
szerintünk: (5/5)
Szavazás: (0/5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://playtime.blog.hu/api/trackback/id/tr412451704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása