HTML

Linkajánló

fozzunkolaszul.blogspot.com

Címkék

Friss topikok

Polinko Palikája Pachinkozik

2009.01.11. 11:11

Ha sokatoknak nem mondana semmit az a szó, hogy Pachinko, attól még ne érezzétek magatokat tanulatlannak. Ázsia keleti területein ismert leginkább ez a szerencsejáték. De ott aztán annyira, mint nálunk a Túró Rudi, vagy a Gulyásleves.

Aki mégis ismerné, milyen játék is az, most azonnal felejtse el annak szabályait. Ugyanis csak felépítésileg hasonlít egy kicsit az ötletgazdára. Viszont a rossz tulajdonságát a Polinko is örökölte: Addiktív. (Mondjuk ez a legtöbb jó flash játékra igaz lehet)
De akkor talán vágjunk is bele, hogy mi ez, ki ez, mit akar, mit tud...

Kérem szépen, találunk itt 45 rekorddöntésre váró pályát, pályaszerkesztőt, egyszerű grafikát, lágy muzsikát, idő után idegesítő hangokat. Egy kék pingvinnek tűnő figurát, csőr nélkül. A vicc kedvéért nevezzünk el Palikának. Ő nagy szolgálatunkra lesz, de erre picit később térnék ki.
A pályákon különböző objektumokat látunk, kék- és piros pöcköket, forgó és fix akadályokat, stb.

Célunk igen egyszerű: Van 12 golyónk minden pályán. Ezeket egyesével kilőhetjük Palika segítségével, aki a pálya tetején, középen helyezkedik el. Ahogy kiválasztottuk az irányt, s kilőttük a kezéből a golyót, az a fizika törvényeinek megfelelően elkezd repülni, zuhanni. Ha valaminek nekiütközik, elpattan róla. Ha pedig a pálya aljára ér, az a golyó már elveszett. Nekünk csak annyi a feladatunk, hogy minél több piros pöcköt találjunk el a golyókkal. Ha mindet kilőttük, akkor jöhet a következő pálya. Viszont ha maradt a pályán piros, de elfogyott mind a 12 golyó, a játék a rettegett "Game Over" felirattal végződik.

Így talán túl egyszerű és unalmas is lenne eme alkotás, így a fejlesztők voltak oly kedvesek, és betettek a játékba extrákat. Például, ha 3 kék pöcköt egymás után találunk el egy golyóval, az plusz ponttal jár, ahogy a "távoli lövés" is. De itt van még a pálya alján folyamatosan mozgó nagyobb "Free Balls" golyó, mely nevéhez híven ingyen golyót ad nekünk, amennyiben hozzáérünk. Ha pedig valaki annyira szerencsétlen lövést engedne ki Palika mancsaiból, hogy egyetlen kék vagy piros pöcökbe nem ütközött volna, ugyancsak kap egy ingyen golyót.

A változatos pályák közt lesznek igazán izzasztóak és borzasztóan könnyűek is, így az easy játékosok is találhatnak benne kihívást, de a hardcore játékos sem fog mindig unatkozni. Főleg a rekorddöntési-láz miatt sem, hisz melyik nagy gamer ne akarna ott szerepelni a High Score táblán.

És ha ez nem volna elég, még mindig ott van a korábban már említett pályaszerkesztő, melynek kezelőfelülete könnyen tanulható.

Bár grafikájával nem lesz díjnyertes alkotás, s hasonló témakörben már láthattunk jobbat, szebbet, jobban kidolgozottabbat más helyen, de azért egy próbát mindenképp megér. Gondoljunk csak Palikára, nem szép dolog magára hagyni...

szerintünk: (5/5)
Szavazás: (0/5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://playtime.blog.hu/api/trackback/id/tr98870272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása