HTML

Linkajánló

fozzunkolaszul.blogspot.com

Címkék

Friss topikok

Ezt még mandínerből odateszem...ajjaj!

Címkék: fizikás golyós
2009.06.08. 19:06

Fizika. Ez most óriási divat, főleg az újdonsült flash játékok körében. Vannak egyszerűbb és vannak komplexebb fizikát használó játékok. Persze azt, hogy mekkora élmény a velük való játszás, a legtöbbször  egyáltalán nem a bonyolultság határozza meg. Sőt! Sok esetben a legjobb időtöltést ígérő játékok a legprimitívebb grafikát alkalmazzák, hozzá pedig egy meglehetősen egyszerű fizikát. A Ballero pontosan ilyen.

Ki ne szeretné a "rakj össze hármat, vagy többet és eltűnik" játékokat? Ebben az esetben is erről van szó, egy szimpla körben kell színes golyókat kilőni, általunk megadott irányba és erővel, törekedni arra, hogy 3 vagy több egyszínű golyó kerüljön eléggé közel egymáshoz. Ezek ugyanis ilyenkor eltűnnek, növelve a pontszámot. A golyók egymással is kölcsönhatásba lépnek, tehát a gyengébb lövések eredményeképpen távolra sodródott golyókat akár meg is célozhatjuk, billiárd szerűen lökdösve őket. A megfelelő közelségben tanyázó golyókat egy vonal köti össze a képernyőn. A játék folyamatosan nehezedik, egyre több terelő lemez szerű akadály kerül a körbe, mely megnehezíti a mandínert. Kezdés előtt 5 nehézségi szint közül van lehetőségünk választani.

Minden pályán van egy előre meghatározott maximum, ha ennél több golyónk marad a képernyőn, a játék véget ér.

Sikeresen teljesített pálya esetén -2000 bonus pont mellett-  a fennmaradt golyókért 50-50 pont büntetést kapunk!

Külön érdem, hogy a zene és a hangeffektek külön kapcsolhatók ki/be.

Érdekes színfolt ez a kis játék. Figyelmbe véve, hogy mennyi játék alkalmazza a fent már említett alapötletet, úgy gondolom, ez a kivitelezés mindenképpen megér egy próbát. Jó látni, hogy a flash játékok ötlettára szinte kimeríthetetlen.

szerintünk: (5/5)
Szavazás: (0/5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://playtime.blog.hu/api/trackback/id/tr41172098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása