HTML

Linkajánló

fozzunkolaszul.blogspot.com

Címkék

Friss topikok

Worms, PlayStation Store

2009.08.10. 10:00

 

"No most majd jól szétlövöm a kukacodat..." Kezdhetném akár eféleképpen a következő játékajánlót, hisz ki ne tudná a számítógépet/konzolt valaha játék céljából használatba vevő olvasók közül, miről is szól eme - a Lemmingshez és társaihoz hasonlóképp- matuzsálemi kort megélt sorozat. Aki mégsem ismerné, annak egyetlen rövid mondattal annyit a játékról, hogy kis kukacokkal kell háborút folytatnunk, tekintélyes arzenálunk bevetésével. Semmi kétségem afelől, hogy jópáran vannak kis országunkban, akik hozzám hasonlóan az Amiga nyüstölésével ismerkedtek az első és véleményem szerint mindezidáig legjobb epizóddal. Ez most nem az a verzió, de lássuk, miben jobb és miben rosszabb annál.

Az első és legfontosabb változás ennél a játéknál is a grafika terén tapasztalható. Ékes példaként hozható fel arra, hogy a nagyobb felbontás nem minden esetben jelent nagyobb grafikai élményt. A Lemmings azonos platformú változatához hasonlóan, én itt is sajnálattal tapasztalom a grafikai visszafejlődést, mely sajnos a retro játékok túlnyomó többsége esetén megfigyelhető. Persze vannak kivételek, hamarosan bemutatok egy olyan Store-os játékot, mely jócskán rácáfol erre a tendenciára. Mindenesetre itt sajnos érvényesül a trend, flash színvonalú grafika mindenütt. Kár. Még emlékszem, mikor Amigán robbant a gránát, a terep felrobbanó darabja pedig látványos particle effekt formájában hullt alá.

Ezek a hihetetlen részletesen kivitelezett grafikai elemek nekem annyira hiányoznak, hogy néha egyszerűen elmegy a kedvem a játéktól, és nyomok egy "Quit game"-et. Pedig ettől eltekintve az alkotás nagyszerű, a hangok éppoly jók, mint minden más verzióban (éppúgy választható sok-sok nyelvi csomag), a játékmenet sok esetben nagyon is poénos, hisz olyan "véletlenek" tudnak bekövetkezni, hogy azokat megismételni szinte lehetetlen, és még sorolhatnám. Természetesen a legjobb móka, amikor egy szobában ülünk össze, és egymás ellen megy a meccs, de a humán illetve gépi ellenfelek akár mixelhetők is. Az online mód is sokat segít a játék élettartamán és élvezhetőségén egyaránt.

A fegyverek és a szerszámok a szokásosak, én nem látok semmi igazán nagy újítást a korábbi verziókhoz képest, sőt a Directors Cut jópár kütyüje hiányzik sajnos. Ettől függetlenül még kellemes órákat tölthetünk a játékkal, hisz ahogy mindig, most is körüllengi egy sajátos atmoszféra, amely a Worms epizódokat mindig is jellemezte. Persze az embernek akkor is van egy sanda gyanúja, miszerint még egy bőrt a rókáról. Ez tagadhatatlanul így van. Annyit azért fel kell hozni a Team17 mentségére, hogy akinek van PlayStation 3 konzolja, és kedveli a Worms szériát, bizonyára megneheztelt volna a kiadóra, ha épp az ő kedvenc platformján nem jelentették volna meg. Az már egy teljesen más kérdés, hogy miért nem tisztelik meg annyival a Store vásárlóit, hogy kiegészítik a játékot néhány új feature-rel. Mikor én megvásároltam, meg voltam győződve róla, hogy a Mayhem névre keresztelt 3d epizód egyszerüsített verzióját kapom a pénzemért. Annyira beleéltem magam, hogy sem képeket, videókat sem más információt nem kerestem a neten. Volt is aztán meglepetés, mert ez bizony, ahogy a képeken is látható, a hagyományos 2d. Persze szó nincs arról, hogy kihagytam volna, ha tudom előre, hiszen ez attól még Worms, sőt ha szigorúan vesszük, ez az igazi és a Mayhem lóg ki a sorból. Végezetül annyit, hogy remélem, senkinek sem vettem el a kedvét a finnyáskodásommal, bizonyára a legtöbb játékos teljesen meg lesz elégedve. Aki viszont játszott az első verziók valamelyikével, valószínűleg megérti az általam felhozott problémákat. De nem kukacoskodom tovább. Elő a birkával, a szent kézigránáttal és a többi féregirtó hadieszközzel! 

(A tesztjátékot magam biztosítottam magamnak :) )

 

 

szerintünk: (5/5)
Szavazás: (0/5)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://playtime.blog.hu/api/trackback/id/tr341280270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása